WELK MODEL JEANS PAST BIJ MIJN FIGUUR

We weten allemaal hoe lastig het kan zijn om dé perfecte jeans te vinden. En met perfect bedoelen we: een spijkerbroek die echt goed bij je figuur past. Natuurlijk moet je de wassing, kleur en details ook mooi vinden, maar een goede fit is minstens zo belangrijk. Want hoe beter het model van de jeans aansluit op jouw lichaamsbouw, hoe zelfverzekerder je je voelt! Om jou te helpen de ideale jeans te vinden, hebben we de ideale jeans per lichaamstype geselecteerd. Zo vind jij eenvoudig de spijkerbroek van je dromen! 

Zo ontdek je welke jeans het beste bij je past

De juiste fit jeans per lichaamstype

Afhankelijk van jouw lichaamsbouw zijn er modellen spijkerbroeken die beter en minder goed bij je passen. Hieronder vind je een omschrijving van verschillende lichaamstypen en lees je hoe diverse pasvormen daar invloed op hebben.

Jeans voor een appelfiguur

Heb je slanke benen en smalle heupen, maar is je bovenlichaam wat breder? Dan past een jeans met een hoge, strakke taille goed bij jou. Een high-wasted spijkerbroek met wijde pijpen laat je boven- en onderlichaam meer in verhouding lijken. Ook een straight fit jeans past goed bij jouw figuur. Wil je je slanke benen extra accentueren? Kies dan voor een wijde broek met een opvallende print.

Jeans voor een peer figuur

Een peervormig figuur wordt gekenmerkt door smalle schouders en brede heupen. De jeans die het beste bij dit lichaamstype past? Dat is een bootcut of flared jeans. Deze modellen spijkerbroeken sluiten nauw aan bij de bovenbenen en lopen wijd uit, wat je figuur mooi in verhouding brengt. Ga voor een model met een hoge taille en je lijkt ook nog eens langer.

Jeans voor een zandloperfiguur

Jij bent gezegend met natuurlijke curves. Met andere woorden: een smalle taille en heupen die in verhouding staan met je schouders. Een spijkerbroek met stretch die strak zit bij je taille en heupen zorgt dat je figuur volledig tot z’n recht komt. Ook een high-waisted flared jeans staat prachtig bij iemand met deze lichaamsbouw.

Jeans voor een recht figuur

Als je een rechte lichaamsbouw hebt, wil je misschien wat meer rondingen creëren. En dat kan goed met een boyfriend jeans, mom jeans of andere baggy spijkerbroek. Wil je jouw slanke figuur juist accentueren? Kies dan voor een slim fit of skinny jeans, eventueel met leuke details aan de zijkant om meer taille te creëren.

Jeans voor een omgekeerde driehoek figuur 

Heb je smalle heupen, een slanke taille en brede schouders? Dan is jouw bovenlichaam als een omgekeerde driehoek. Met een straight fit, skinny of flared jeans accentueer je je slanke benen en leg je minder nadruk op je schouders. Ga voor een felle kleur, gave print of jeans met patches om je onderlichaam extra te accentueren en meer balans aan te brengen in je lichaamsbouw.

Vind de perfecte spijkerbroek bij OPEN32

Wat je lichaamsbouw ook is, bij OPEN32 vind je altijd een spijkerbroek die echt bij je past. Want uiteindelijk is het niet alleen belangrijk dat je een jeans draagt die aansluit op jouw figuur, maar vooral dat jij je er goed in voelt! Ontdek hier welke stijl het beste bij jou past! Laat je inspireren door onze selectie jeans of vraag onze stylisten om hulp bij het vinden van jouw nieuwe favoriete spijkerbroek.