Q1905 - Quick bij OPEN32

Quicks, Hengelo kreeg er in 1905 een legendarisch sportmerk bij. Vanaf een werkplaats aan huis bij de familie Jansen werden de eerste Quick voetbalschoenen met de hand gemaakt. Al snel bleek het een hit, de jaren daarna werd het voetbalmerk steeds bekender en groter. 

In 1928 kwam Quick met de officiële runningschoen van de Olympische Spelen in Amsterdam. Quick bleef niet onopgemerkt; Het gehele Nederlanse elftal droeg deze schoenen en behaalde hierdoor een mooie winst in 1947.

SHOP DE COLLECTIE

Sportschoenen en sneakers mengen zich voor het eerst in het straatbeeld. Maar toch is het merk in de jaren ’90 even verdwenen. Eeuwig zonde, een land met zo’n mooie sportcultuur hoort een sportmerk te hebben dat daarbij past. 

Daarom is in 2001 het merk opnieuw geïntroduceerd, de klassieke Quick’s (in een modern jasje) vlogen over de toonbank bij de tofste sneakerwinkels in Amsterdam en Rotterdam. In de jaren daaropvolgend zijn de collecties uitgebreid, zowel sportschoenen als casual schoenen, sportkleding & vrijetijdskleding werden een deel van de Quick collectie. Gericht op de toekomst is de naam Quick gewisseld in Q1905, voor een duidelijk en eigen signature.