Pinterest trend: Maak van 2 blouses 1 statement blouse

Wat heb je nodig? Een stofschaar, naald & draad óf naaimachine, speldjes, liniaal & een potlood.

Stap 1 & 2

Pak twee blouses van dezelfde maat en bedenk welke kraag je wilt behouden. Voor dit voorbeeld gebruiken wij het Sander overhemd van Silvercreek.

1. Neem de blouse waarvan de kraag af gaat. Trek met een liniaal een lijn door het midden van de blouse. Knip de blouse op 5 cm van de lijn af, zodat je wat extra stof overhoudt. Knip ook de kraag precies op de bevestigings stiksel eraf.

2. Pak vervolgens de andere blouse. Trek met een liniaal een lijn op de blouse en knip deze door het midden, maar laat de kraag zitten. Zorg ervoor dat er nog wat stof aan de kraag zit voor de bevestiging aan de andere blouse.

Stap 3 & 4

3. Leg de twee helften van de blouses bij elkaar.

4. Plaats de blouse zonder kraag over de andere blouse heen, zodat het extra stukje die aan de kraag zit onder de andere blouse valt.

Stap 5 & 6

5. Zorg ervoor dat de randen goed op elkaar liggen zodat ze aan elkaar genaaid kunnen worden. Zet dit eventueel vast met spelden. 

6. Speld de kraag vast. Vervolgens kan je de blouses aan elkaar naaien. Naai twee keer vanaf de kraag naar beneden. Naai vervolgens de kraag vast.

Stap 7 (optioneel)

7. Nog niet helemaal tevreden? hier nog een extra optie; knip de blouse nog wat korter. Trek de blouse aan en speld de blouse af waar je hem af wilt knippen. Trek de blouse uit en knip het gewenste stuk van de blouse af.

 

Shop jouw kleding voor de zomer bij OPEN32 

De komst van de zomer is het ideale moment om je garderobe te vernieuwen en jezelf te trakteren op een paar mooie items. De Morgan broek van Madness en het Florus T-shirt van Silvercreek zijn slechts twee voorbeelden van items waarmee jij de leukste zomerse outfits kunt creëren. Benieuwd naar de rest van onze collecties? Bekijk jouw favoriete merken onze webshop of kom naar een van onze 70-tal winkels.