OPEN32 fashion & jeans multibrand store

 

OPEN32, fashion & jeans multibrand store voor mannen en vrouwen, waar service centraal staat en waar je een uitgebreide collectie vindt van de beste merken zoals Silvercreek, PME Legend, G-Star RAW, Tommy Jeans, Levi’s en Madness. Er zijn een 70-tal OPEN32 winkels in Nederland en België en de collecties van alle merken zijn ook verkrijgbaar op open32.nl.

Geschiedenis

De historie van OPEN32 gaat terug naar begin jaren zeventig: met een oppervlakte van 32m2 wordt een boetiek in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem geopend. Vooral de rib- en jeansmode was zeer gewild. Binnen korte tijd werd er daarom uitgeweken naar de naastgelegen ruimte om de collectie verder uit te breiden. De enorme uitbreiding van Boetiek32 winkels was in 2001 het startsein voor een naamsverandering. Typerend voor Boetiek32 waren de openheid en laagdrempeligheid. Om die reden viel de keuze op de nieuwe naam OPEN. Voor de herkenbaarheid en ter herinnering aan de 32 vierkante meter waarop het ooit allemaal begon, werd de volledige naam: OPEN32.

 

 

In de daaropvolgende jaren werden een groot aantal Original Levi’s Stores en FivePocket winkels overgenomen en gerestyled naar de formule BLUE32. Deze formule was jarenlang onderdeel van OPEN32 en focuste zich op jeans. Een mijlpaal was in 1995 de lancering van het fashionmerk Silvercreek. OPEN32 en Silvercreek zijn onderdeel van de B32 Groep, een internationaal opererende omnichannel fashionretailer gevestigd in Arnhem.

 

  • 1971

De historie van OPEN32 gaat terug naar begin jaren zeventig: met een oppervlakte van 32m² wordt een boetiek in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem geopend. Vooral de rib- en jeansmode was zeer gewild. Binnen korte tijd werd er daarom uitgeweken naar de naastgelegen ruimte om de collectie verder uit te breiden.

 

  • 1995

Een mijlpaal was in 1995 de lancering van het casual modemerk Silvercreek. De collecties van Silvercreek zijn geïnspireerd door de geschiedenis van pioniers, mijnwerkers en artisans. Passie voor de rijke geschiedenis en het maakproces achter een fashion item, gecombineerd met de aandacht voor detail, materiaal en kwaliteit, vervolgens vertaald naar een hedendaagse stijl. Dát zijn de basisingrediënten die de collectie uniek, verfijnd en modern vintage maken.

 

  • 2001

De enorme uitbreiding van de Boetiek32 winkels was in 2001 het startsein voor een naamsverandering. Typerend voor Boetiek32 waren de openheid en laagdrempeligheid. Om die redenen viel de keuze op de nieuwe naam OPEN. Voor de herkenbaarheid en ter herinnering aan de 32 vierkante meter waarop het ooit allemaal begon, werd de volledige naam: OPEN32.

 

  • 2009

In de daaropvolgende jaren werden een groot aantal Levi’s - en Five Pocket winkels overgenomen en gerestyled naar de formule BLUE32. Deze formule was jarenlang onderdeel van OPEN32 en focuste zich op jeans en lifestyle rondom jeans.

 

  • Heden

Inmiddels is OPEN32 dé multibrandstore voor mannen en vrouwen waar service centraal staat en waar je de beste merken vindt. Er zijn een 70-tal OPEN32 winkels in Nederland en België. Alle merken zijn tevens verkrijgbaar op OPEN32.nl.


Onze visie

Het is ons doel om dé winkel te zijn, waar iedereen terecht kan. Wie je ook bent, wat je stijl ook is, wat je wensen ook zijn...bij ons vind je kleding die écht bij jou past! Jij bent voor ons het allerbelangrijkste. Dat blijkt uit ons enthousiasme, onze collectie en service. We hebben plezier in ons werk en delen onze passie voor kleding graag met je.


Wie je ook bent, wat je stijl ook is...
Come in, we’re OPEN
Fashion & Jeans multibrand store