ZO WAS JE JOUW DENIM

Echte liefhebbers van denim wassen zelden hun favoriete jeans . Als er toch een vlek op je denim zit, probeer deze dan plaatselijk te verwijderen. (Link naar vlekverwijdering materiaal) Als het tijd is om je favoriete jeans te wassen, helpen wij je graag om ze mooi te houden. Het beste is om je jeans met de hand te wassen. Bekijk ons instructievideo of lees onze blog met de stappen om te zien hoe je dit kunt doen. Heb je daar geen tijd voor? De meeste spijkerbroeken kunnen op 30 graden gewassen worden, maar met de hand wassen is natuurlijk beter.

STAP 1: Wat heb je nodig?

Om een jeans met de hand te wassen heb je een emmer of wasteil nodig. Ook raden we je aan om een klein beetje wasmiddel te gebruiken met koud water. 

STAP 2: Jeans wassen

Laten we beginnen. Als je je spijkerbroek aan de onderkant oprolt, rol deze dan uit en leg hem vervolgens in de wasteil. Voeg koud water toe en daarna een kleine hoeveelheid wasmiddel. Zorg ervoor dat het wasmiddel gelijkmatig wordt verdeeld door het water en laat de broek vervolgens 30 minuten weken.

STAP 3: Vlekken verwijderen

Als de jeans 30 minuten in het water heeft geweekt is het tijd om de eventuele vlekken te verwijderen. Wrijf niet over de stof, want dat kan vlekken veroorzaken. Zitten er vlekken in je jeans? Behandel deze dan voorzichtig met een wasmiddel en een zachte spons. 

STAP 4: Jeans drogen

Na het wassen van je jeans is het tijd om deze te laten drogen. Knijp het meeste water uit je jeans. Let op: Pers het water er voorzichtig uit zonder te wringen of te draaien. Laat je jeans aan de lucht drogen en vermijd direct zonlicht. Een spijkerbroek in de droger wordt afgeraden.

Meer tips voor het verzorgen, onderhouden en repareren van je kleding?
Bekijk dan onze repareren en verzorgen pagina.