MODAL VISCOSE

Deze stof is een relatief nieuwe textielsoort, maar wordt steeds meer gebruikt.

Ontdek de veelzijdigheid van Modal viscose

Ken jij Modal viscose al? Deze stof is een relatief nieuwe textielsoort, maar wordt steeds meer gebruikt. En dat is niet zo gek. Want niet alleen is modal viscose comfortabel om te dragen, ook is het heel erg duurzaam. Dus houd je van mode, maar vind je het ook belangrijk om je impact op het klimaat te verkleinen? Dan wil je zeker meer over dit materiaal weten.

Wat is Modal viscose?

Modal viscose is een type viscose (ook wel rayon genoemd). Het is een semi-synthetische stof die gemaakt wordt van natuurlijke vezels uit bomen en planten. In het geval van modal viscose zijn dat voornamelijk vezels van bamboe en beukenbomen. Om van de vezels textiel te maken, wordt de houtpulp chemisch bewerkt tot een stroperige vloeistof. Daaruit worden vervolgens draden gesponnen, die de basis vormen voor het textiel. Modal viscose wordt voornamelijk gebruikt voor shirts, tops en andere bovenkleding. Vaak wordt de stof gemixt met andere textielen, zoals katoen, polyester of polyamide).

De eigenschappen van Modal viscose: comfortabel en milieuvriendelijk

Modal viscose heeft een aantal fijne eigenschappen. Ten eerste is de stof heel zacht, wat het comfortabel maakt om te dragen. Daarnaast neemt het relatief veel vocht op (tot wel 50% meer dan katoen), waardoor het niet zweterig aanvoelt en sterk blijft wanneer het nat is. Ook staat modal viscose erom bekend dat het lang meegaat, de kleur mooi blijft en het niet snel krimpt. Daarnaast is het productieproces van modal viscose een stuk milieuvriendelijker dan van veel andere stoffen, wat het een duurzamere keuze maakt.

Tips voor het wassen en onderhouden van modal viscose kleding

Om jouw modal viscose items in optimale conditie te houden, is het belangrijk dat je ze op de juiste manier wast, droogt en strijkt. Gelukkig is dit materiaal net zo makkelijk te onderhouden als katoen. Je kunt het wassen op 40 graden, in de droger doen en strijken zonder dat het krimpt.

 

WASSEN

Was modal op 40 graden. Controleer altijd het label van het kledingstuk voor specifieke instructies.

DROGEN

Modal kan in de wasdroger. Is het kledingstuk heel dun of delicaat? Laat het dan aan de lucht drogen. 

STRIJKEN

Als polyester te heet wordt, gaat het smelten. Dit kan voor een glimmend effect zorgen van je kleding. Strijk daarom polyester altijd op lage temperatuur.

VLEKKEN

Doe vloeibaar wasmiddel op de vlek en was het item vervolgens met de hand of in de wasmachine.