POLYESTER

Niet weg te denken uit de wereld van textiel

De veelzijdigheid van polyester en gerecycled polyester

In de wereld van textiel is polyester niet meer weg te denken. Dit veelzijdige materiaal, bekend om zijn duurzaamheid en gebruiksgemak, heeft een lange weg afgelegd sinds de introductie in de vorige eeuw. Maar wat maakt polyester nu zo bijzonder, en waarom is gerecycled polyester een term die we steeds vaker horen?

Wat is polyester?

Polyester is een type kunststof dat voornamelijk wordt gemaakt van petroleum. Door zijn sterke en lichte eigenschappen wordt het veel gebruikt in kleding. Een van de grote voordelen van polyester is dat het zeer goed bestand is tegen krimpen en rekken, wat betekent dat kledingstukken hun vorm goed behouden, zelfs na meerdere wasbeurten.

De opkomst van gerecycled polyester

Met een groeiend bewustzijn rondom milieu en duurzaamheid, heeft gerecycled polyester de laatste jaren een vlucht genomen. Dit materiaal wordt gemaakt door bestaand polyester te recyclen, vaak afkomstig van plastic flessen. Het proces van het omzetten van deze flessen naar bruikbaar polyester bespaart niet alleen grondstoffen, maar vermindert ook de hoeveelheid afval en de uitstoot van broeikasgassen.

Waarom kiezen voor gerecycled polyester?

-        Milieuvriendelijk: Het hergebruiken van bestaand materiaal vermindert de vraag naar nieuw petroleum, wat leidt tot minder uitstoot en minder afval.

-        Duurzaam: Gerecycled polyester biedt dezelfde sterke en duurzame eigenschappen als traditioneel polyester, wat betekent dat producten lang meegaan.

Conclusie

Of je nu kiest voor traditioneel polyester of de voorkeur geeft aan de gerecyclede variant, beide materialen bieden een reeks voordelen die ze ideaal maken voor dagelijks gebruik. Door te kiezen voor gerecycled polyester, draag je bovendien bij aan een duurzamere wereld. Het is een kleine stap die je kunt zetten, met een groot effect op onze planeet.

Wassen en verzorgen

Synthetische stoffen kunnen krimpen bij hoge temperaturen, maar een koud- of fijn wasprogramma is bij polyester niet nodig. Wij adviseren om jouw polyester stoffen op 40 graden te wassen. Je hebt geen speciaal wasmiddel nodig voor polyester en je kan zelf kiezen of je wel of geen wasverzachter toevoegt. Lees meer

WASSEN

Was polyester kleding de eerste keren niet hoger dan 30 graden op een normaal wasprogramma. Was het daarna op maximaal 40 graden. Omdat het een sterk en vormvast materiaal is, vereist het eigenlijk geen extra zorg of speciaal wasmiddel

 

DROGEN

Polyester droogt snel en komt vaak kreukvrij uit de wasmachine, zeker wanneer je kleding van polyester na het wassen ophangt. Wil je je kleding toch in de droger doen? Kies .

STRIJKEN

Als polyester te heet wordt, gaat het glimmen en kan het zelfs smelten. Strijk polyester daarom altijd op lage temperatuur.

VLEKKEN

De stof polyester stoot gemakkelijk vuil af. Vlekken verwijder je eenvoudig in de wasmachine met wasmiddel.