Silvercreek presenteert:

Lewis Regular Tapered

De Lewis is een regular tapered fit. Een pasvorm die lange tijd een vaste waarde was in de collectie en nu eindelijk weer in het aanbod zit. Hij heeft wat ruimte op de heupen en bovenbenen zonder dat deze te ruim zit en vanaf onder de knie loopt de pijp iets toe waardoor een mooie tapered pijp ontstaat.

Lewis Medium Vintage


Omdat de eerst gebruikte denimstoffen erg stug en hard waren werden de jeans gewassen met stenen. Deze stonewashed jeans werden door deze techniek zachter en soepeler. Een bijkomend effect was dat ze een lichtere kleur kregen. Na veel dragen van de jeans kwamen er dan ook nog mooie slijtage-effecten op. Dit zou wel eens jouw favoriete jeans kunnen worden.


In de Lewis Medium Vintage hebben we deze techniek zoveel mogelijk proberen na te bootsen. Door gebruik te maken van een ruige, maar zacht en soepele stof, hebben we met waterbesparende technieken deze mooie vintage look kunnen creëren. 

Lewis Dark Used

 

De Lewis Dark Used heeft de look en feel van een raw denim. Wanneer je een raw denim een tijdje draagt gaat deze slijtage-effecten vertonen. Iets waardoor we bij Silvercreek zo van jeans houden.

Deze Lewis hebben we gemaakt van een midweight (11,75 Oz.) pure indigo denim met een rigid look en comfort stretch. De stof is wat losser geweven, wat de Lewis Dark Used een lichtgewicht gevoel geeft met een soepele en zachte handfeel.

Een jeans met een authentiek karakter die de heritage van denim ademt.