TENCEL

Het materiaal van de toekomst

Ontdek de voordelen van tencel: het materiaal van de toekomst

Tencel is de laatste jaren sterk in opkomst, en dat is niet zo gek. Het is heel duurzaam, wordt milieuvriendelijk geproduceerd en heeft unieke voordelen. Benieuwd wat het zo speciaal maakt? Lees dan verder.

Wat is tencel?

Tencel is de merknaam van een type lyocell Dit is een vezel die gemaakt wordt van de pulp van hout, voornamelijk van eucalyptusbomen. Tencel is dus een natuurlijke kunstvezel. Wat deze stof vooral bijzonder maakt is het milieuvriendelijke productieproces. Niet alleen worden de bossen met eucalyptusbomen duurzaam beheerd, ook wordt het water en de oplosmiddelen die tijdens het proces gebruikt worden opgevangen en hergebruikt. 

Dit zijn de eigenschappen van tencel

De stof tencel staat bekend om zijn zachtheid en zijdeachtige glans. Daarnaast is het een ademende stof, wat betekent dat je er niet snel in zweet en het niet plakkerig aanvoelt. Bovendien neemt het vocht goed op en is het heel sterk. Dit maakt het heel geschikt voor normale kleding en sportkleding.

Wastips voor tencel

Om je tencel kleding in topconditie te houden, kun je het het beste wassen op maximaal 30 graden. Zet je wasmachine op een mild programma en gebruik geen wasverzachter. Dit kan de vezels beschadigen. Doe tencel na het wassen niet in de droger, maar laat het liggend drogen of hang het uit. Omdat tencel niet gevoelig is voor kreukels, hoef je het meestal niet te strijken. Wil je dat toch doen? Zet je strijkijzer dan op de synthetische stoffen stand, zonder stoom.

 

WASSEN

Was op maximaal 30 graden en kies een mild programma. 

DROGEN

Laat tencel kleding liggend drogen op een droogrek om de vorm en kwaliteit te behouden.

STRIJKEN

Strijk op een lage tot middelhoge temperatuur, zonder stoom. Gebruik eventueel een theedoek voor extra bescherming.

VLEKKEN

Gebruik borax bij hardnekkige vlekken of laat het kledingstuk een nacht weken in een sopje. Spoel het daarna grondig uit voordat je het in de wasmachine doet.