CUPRO

Een duurzame keuze voor jouw garderobe

Ontdek de charme van cupro: een duurzame keuze voor jouw garderobe

Vind je duurzaamheid belangrijk, en houd je van luxe? Dan is cupro een goede keuze voor jou. Dit materiaal is relatief nieuw in de mode-industrie en wint snel aan populariteit. Op deze pagina lees je waarom.

Wat is cupro?

Cupro is een cellulose (een vezel) van de katoenplant. Het wordt gemaakt door de vezels die rondom de zaden van de katoenplant zitten te behandelen. Hierdoor worden de vezels zacht en zijdeachtig, waardoor ze vervolgens gesponnen worden tot garen en geweven worden tot stof. Het resultaat van dit proces is een stof die lijkt op zijde.

Wat maakt cupro duurzaam?

Curpo is duurzaam omdat het gemaakt wordt uit de vezels die overblijven tijdens het productieproces van katoen. Daarnaast is het productieproces relatief milieuvriendelijk, omdat oplosmiddelen en water worden gerecycled. Dit vermindert de hoeveelheid afval en impact op het milieu. Tot slot is cupro biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het geen schadelijke restproducten achterlaat wanneer het weggegooid en gerecycled wordt.

Eigenschappen van cupro: comfortabel, zacht en glanzend

Cupro voelt zijdezacht aan en is hypoallergeen. Hierdoor is het heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast heeft het een mooie glans, die lijkt op echt zijde, waardoor kleding van cupro een elegante look heeft. De stof is ademend en licht, wat het ideaal maakt voor zowel warme als koele dagen. 

Cupro wassen en onderhouden

Om cupro kleding in topconditie te houden, is het slim het zo min mogelijk te wassen. Zitten er toch vlekken op je kleding, of ruikt het niet meer fris? Doe het dan in de wasmachine op een mild programma en was het op maximaal 30 graden. Reinigen bij de stomerij kan natuurlijk ook. Doe het niet in de droger, maar laat het aan de lucht opdrogen. Cupro kreukt niet snel, maar als je het toch wil strijken is het raadzaam dit binnenstebuiten en op een lage temperatuur te doen. Stomen is geen goed idee, hierdoor kan het snel krimpen. 

WASSEN

Was op maximaal 30 graden op een mild wasprogramma. 

DROGEN

Hang cupro kledingstukken bij voorkeur uit of laat het liggend drogen. Zo behoudt het zijn vorm. 

STRIJKEN

Strijk je cupro kleding binnenstebuiten op een lage temperatuur, zonder stoom. Gebruik eventueel een theedoek tussen het strijkijzer en je kledingstuk.

VLEKKEN

Behandel de vlekken direct met een mild vlekkenmiddel of een mengsel van water en azijn. Dep voorzichtig op de vlek en vermijd wrijven. Laat het vlekkenmiddel inwerken en was het daarna in de wasmachine.