Vlekken en nare geurtjes uit de kleding verwijderen

OEPS! Een vlek in je kleding? 

Het is belangrijk dat je meteen begint met het schoonmaken van de vlek. Hoe sneller je na het morsen de vlek behandelt, hoe makkelijker
de vlek verdwijnt. 
Met onze tips krijg jij vaak de meest hardnekkige vlekken uit je kleding.
Vaak heb je de oplossing al thuis in een van je kastjes.


Rode wijn vlekken

Één van de hardnekkigste vlekken, de rode wijn vlek. Vooral wanneer je een mooie witte t-shirt, blouse of jurk aan hebt. Wees niet getreurd, want we hebben voor jou de oplossing om rode wijn vlekken uit je kleding te verwijderen!

1. Dep met een schone vochtige doek de wijn van de vlek. Let op dat je niet wrijft! Dit maakt de vlek alleen maar erger.

2. Span de stof van je kleding stuk strak.

3. Strooi daarna zout over de wijn vlek. Laat dit ongeveer 5/10 minuten intrekken.

4. Kook ondertussen water, dit heb je nodig voor de volgende stap.

5. Giet daarna het kokende water over de vlek heen. Was tenslotte het kledingstuk op de hoogst mogelijke temperatuur (voor zover de wasvoorschriften dit toestaan).Vetvlekken

Het belangrijk dat je bij vetvlekken in je kleding snel actie onderneemt! Vet dringt namelijk heel snel door in de vezels van de stof. Wanneer je de vlek direct na het ontstaan behandelt, kan het vet nog goed worden verwijderd.

1. Dep allereerst met een droge theedoek zoveel mogelijk vet weg van het kledingstuk

2. Los een eetlepel wasmiddel op in een kom met heet water en was de vetvlek in de oplossing uit. Als alternatief werkt afwasmiddel ook.

3. Was tenslotte het kledingstuk op de hoogst mogelijke temperatuur (voor zover de wasvoorschriften dit toestaan).

Daarnaast helpt talkpoeder ook heel erg om vetvlekken uit je kleren te krijgen.

1. Strooi talkpoeder op de plek van de vetvlek.

2. Laat dit 24 uur laten liggen.

3. Was het kledingstuk zoals je altijd doet en... de vlek is weg!

 

 
 
 

Chocoladevlekken

Hmm... wat is chocolade toch lekker, maar het kan voor vervelende vlekken in je kleding zorgen. Gelukkig is er een manier om je vlek uit je kleding te verwijderen met een middeltje wat je waarschijnlijk in je koelkast hebt staan.

1. Giet melk over de vlek heen.

2. Laat dit kort intrekken en spoel het daarna af met koud water.

3. Wrijf terwijl je aan het afspoelen bent heel licht over de vlek heen.

4. Was daarna het kledingstuk op de gebruikelijke manier.

Foundation vlekken

Net je mooie outfit aangedaan voor een leuke avond. Snel nog even je make-up doen en ohnee... een foundation vlek op je nieuwe kleding. Gelukkig kan je vloeibare en poeder foundation makkelijk uit je kleren verwijderen.

Vloeibare foundation verwijderen: scheerschuim is je redder in nood.
1. Spuit een kleine hoeveelheid scheerschuim op de vlek en wrijf dit goed in.

2. Laat dit 4 minuten intrekken.

3. Spoel het vervolgens goed af.

Is de vlek nog steeds zichtbaar? Druppel wat alcohol door het scheerschuim en herhaal de vorige stappen. Doe dit net zo lang tot de vlek uit je kleding is.

Poeder foundation verwijderen.
1. Blaas zoveel mogelijk poeder van je kledingstuk af

2. Meng vervolgens witte wijnazijn met water

3. Laat wat druppels op de vlek vallen, wrijf dit voorzichtig in met behulp van bijvoorbeeld een oude tandenborstel.

 

Zweet vlekken

Je kent het wel: heb je net zo’n mooi wit shirtje, komen er nare zweetvlekken in! En zoveel had je niet eens gezweet. Zweetvlekken uit kleding halen doe je heel eenvoudig met de volgende tips:

1. Wassen met azijn: week je kledingstuk in een emmer met een flinke laag azijn. Laat het een tijdje weken en was daarna de kleding zoals je het altijd doet.

2. Vaatwastablet met de witte was: waarschijnlijk heb je vast wel ergens een vaatwastablet liggen! Dat is fijn want die kun je perfect gebruiken voor de zweetvlek in je kleding. Het zorgt voor een frisse witte was zonder vlekken.

3. Zonlicht: wanneer het zonnetje lekker schijnt buiten is dit de makkelijkste tip die wij voor jou hebben. Laat je kleding lekker een dag in de zon drogen. Direct zonlicht zorgt ervoor dat gele plekken verbleken.

Tip! Zie je nog steeds zweetvlekken in je kleding? Doe je kledingstuk niet in de droger. Daarmee maak je de vlekken juist nóg hardnekkiger.