Verantwoord ondernemen

De B32 Groep is een internationaal opererende fashionretailer, waarvan OPEN32 en Silvercreek onderdeel uitmaken. Wij streven ernaar om steeds betere producten aan te bieden, die jou een écht goed gevoel geven. Dat is beter voor de mensen die het maken, beter voor het milieu én beter voor jou als klant.

Wij werken hard om onze doelstellingen te bereiken. Er is nog veel te doen! Ons beleid ten aanzien van verantwoord ondernemen is de komende vijf jaar gericht op drie belangrijke pijlers. Dit zijn de onderwerpen die het meest relevant zijn voor onze onderneming en waarvan we denken dat we de grootste impact kunnen hebben.

 

Bedrijfsvoering

Wij willen open en eerlijk zijn in alles wat wij doen en vragen dat ook van alle partijen waar we mee samenwerken. We kijken kritisch naar onze eigen bedrijfsvoering met als doel om samen met onze leveranciers en producenten aan verbetering te werken. Dat is wat ons betreft de basis.

Lees verder >

De mens achter ons product

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die aan onze producten werkt dit doet onder goede arbeidsomstandigheden. Daarom werken wij nauw samen met onze partners en producenten aan het stap voor stap verkleinen van de risico’s die we tegenkomen in onze productieketen.

Lees verder >

Duurzaam product

Wij zijn ons bewust van de impact die we mogelijk veroorzaken op het milieu door de productie van kleding en beseffen ons dat het moeilijk is om schade aan het milieu te herstellen. Voorkomen is beter dan genezen! Daarom willen wij onze impact verminderen en waar mogelijk het milieu niet aantasten.

Lees verder >

Duurzame initiatieven

Wij zijn ons bewust van de sociale en milieu gerelateerde problemen die spelen in de fashionwereld en willen actief helpen om deze aan te pakken. Niet alleen in de productieketen, maar ook in onze winkels en ons hoofdkantoor.

Voorbeelden van initiatieven waar we samen hard aan werken: Structureel verminderen van het gebruik van plastic, reduceren van CO2-uitstoot en ondersteunen van duurzame projecten, zoals PLANQ x Silvercreek. Lever je oude jeans in bij een OPEN32 winkel en Silvercreek maakt er samen met designstudio PLANQ een unieke stoel van.

Lees verder >