3 MANIEREN OM JOUW DENIM TE VERSIEREN

Maak van jouw jeans, short of rokje een statement item. Bekijk hieronder alle DIY's. Welke is jouw favoriet?

PAREL SKORT

Wat heb je nodig: Potlood, naald en draad, parel kralen of parel knoopjes (wij gebruiken parel knoopjes)
Het voordeel van parel knoopjes is dat de bevestiging aan de achterkant van de parel zit, terwijl een kraal twee gaatjes aan de zijkanten heeft.

Parel op je denim skort bevestigen

1. Verdeel de parels over de skirt markeer met een potloot waar je de parels vast wilt maken.

2. Neem het witte garen en haal dit door de naald. Maak de twee uiteindes van de draad aan elkaar vast met een knoop.

3. Steek de naald van achter de denim stof naar voren. Haal de draad door de parel heen. Steek de naald weer terug door de stof. Herhaal dit nog twee keer om de parel stevig vast te zetten.

4. Als de naald weer aan de achterkant van de denim stof is, kan je het afwerken met twee knoopjes of drie kleine steekjes in de stof. Knip vervolgens de draad af. Maak op deze manier alle parels vast.

STRIKJES JEANS

Wat heb je nodig: Lint, potlood, aansteker, naald en draad.

rStrikjes maken:

1.     Neem een stuk lint en maak een lusje.

2.     Draai het lint dat op de achtergrond van de lus ligt één keer om de lus heen.

3.     Maak nog een lus met het lint wat zojuist om de lus heen is gedraaid en steek deze dan door het lint dat om de eerste lus heen is gegaan. Als het goed is heb je nu twee lusjes. 

4.     Trek de twee lusjes zachtjes aan zodat er een strik ontstaat. Pas de grootte van de strik aan door aan de uiteindes van de lintjes te trekken. 

5.     Knip de uiteindes op de gewenste lengte af. Om ravels te voorkomen brandt dan het uiteinde af met een aansteker. Doe dit vluchtig zodat het lint niet verkleurt.

6.     Herhaal bovenstaande stappen en maak ongeveer 12 strikjes.

Strikjes vastzetten:

1.     Verdeel de strikjes over de twee broekspijpen. Neem het witte garen en haal deze door de naald. Maak de twee uiteindes van de draad aan elkaar vast met een knoop.

2.     Steek de naald van achter de denim stof naar boven waar je een strikje wilt vastmaken.

3.     Steek het strikje op de naald en haal de draad helemaal door de strik heen.

4.     Duw de strik naar beneden tegen de jeans aan en steek de naald weer door de strik naar beneden.

5.     Herhaal dit zodat je weer met de naald aan de achterkant van de denim stof zit.

6.     Hecht af door twee knoopjes te maken of steek drie keer achter het strikje het draad door de denim en knip de draad af.

7.     Maak op deze manier alle strikjes vast.

BLOEMETJES BROEKZAK

Stap 1: Voorbereiding van de stipjes

Markeer met een zwarte marker aan de rand van een winkelwagen muntje of een 2 euromunt zeven stippen op gelijke afstand van elkaar.

Stap 2: Plaatsing van de bloemetjes

1. Leg het muntje op de plek waar je een bloemetje wilt borduren.
2. Zet met een potlood stipjes om het muntje heen.
3. Haal het muntje weg en teken een cirkel in het midden.
4. Plaats de stipjes voor de bloemetjes goed verdeeld op de broekzak. Je kunt er ook voor kiezen om enkele bloemetjes voor de helft op de zak te borduren.

Stap 3: Borduren van de bloemblaadjes

1. Neem het witte borduurgaren en haal de draad door de naald en maak de twee uiteindes van de draad aan elkaar door een knoop.
2. Begin met de naald door de jeans heen te brengen van achter naar voren. De knoop in de draad zorgt ervoor dat de draag vast blijft zitten. Prik de naald in de buurt van de cirkel in het middelpunt waar de bloemblaadjes omheen komen.
4. Steek de naald terug naar beneden iets naast het andere gat waar de draad omhoogkwam. Let op, trek de draad er nog niet helemaal doorheen maar hou een lusje over.
4. Breng de naald onderlangs naar het bovenste punt van het bloemblaadje en zorg ervoor dat de lus, die eerder is gemaakt, om de naald gaat. Hierdoor ontstaat het bloemblaadje. Trek de naald totdat de garen goed aansluit, maar niet te strak.
5. Om het blaadje meer volume te geven, steek de naald nogmaals door het bovenste punt bij het blaadje en haal de naald weer door de denim aan de onderkant van het bloemblaadje naar achter. Herhaal dit totdat het bloemetje compleet is.

Stap 4: Borduren van de gele bolletjes

1. Neem het gele borduurgaren, haal de draad door de naald en maak de twee uiteindes van de draad aan elkaar door een knoop.
2. Steek de naald van achter de jeans door naar voren in het midden van het cirkeltje tussen de bloemblaadjes. We gaan drie bolletjes maken, dus kies een juiste plek waar je de naald omhoog laat komen.
3. Draai driemaal het gele draad om je naald heen en steek de naald terug door het gat waar eerder je gele draad omhoogkwam. Herhaal dit drie keer.
Je eerste bloemetje is klaar! Nu de andere nog. Veel plezier met borduren!