Geschiedenis OPEN32

OPEN32 is begin jaren 70 begonnen als kleine boetiek in Arnhem en is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie met meer dan 60 vestigingen. OPEN32 maakt van shoppen een feestje! Door middel van excellente service, persoonlijke aandacht en een uitgebreide collectie van topmerken krijgt de klant de optimale shopbeleving.

De historie van OPEN32 gaat terug naar begin jaren zeventig: met een oppervlakte van 32m² wordt een boetiek in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem geopend. Vooral de rib- en jeansmode was zeer gewild. Binnen korte tijd werd er daarom uitgeweken naar de naastgelegen ruimte om de collectie verder uit te breiden. 

De enorme uitbreiding van de Boetiek32 winkels was in 2001 het startsein voor een naamsverandering. Typerend voor Boetiek32 waren de openheid en laagdrempeligheid. Om die redenen viel de keuze op de nieuwe naam OPEN. Voor de herkenbaarheid en ter herinnering aan de 32 vierkante meter waarop het ooit allemaal begon, werd de volledige naam: OPEN32. Een mijlpaal was in 1995 de lancering van het casual modemerk Silvercreek.

Halverwege de jaren ’90 werd een aantal Original Levi’s Stores en FivePocket-winkels overgenomen die later verder gingen onder de naam BLUE32. Een mijlpaal in 1995 was de lancering van het casual fashionmerk Silvercreek. 

Inmiddels is OPEN32 dé multibrandstore voor mannen en vrouwen waar service centraal staat en waar je de beste merken vindt. Er zijn meer dan 60 OPEN32 en BLUE32 winkels in Nederland, België en Duitsland. Alle merken zijn tevens verkrijgbaar op OPEN32.nl.